Natuurreis Alto Madre de Dios 2017

- We vliegen van Nederland naar Lima en vandaar na een overnachting door naar de Cusco, de hoofdstad van het Incarijk.
- De reis de volgende dag van Cusco naar Salvacion gaat in een privé-bus, met onderweg Andespieken en afdalen door het bergwoud.
- In Salvacion ontmoeten we de volgende dag de Harakmbut-reisgenoten die de expeditie gaan begeleiden. Na de lunch namen we afscheid van de expedtieleden en gaan per boot naar Pantiacolla Lodge, ons verblijf in het Manu park op de noordoever van de Rio Alto Madre de Dios.
- Tijdens onze, tamelijk comfortabele, oerwoudweek gaan we dagelijks het bos in. Dit oerwoud heeft de hoogste biodiversiteit ter wereld, wat iedereen zal zien aan de vogels en vlinders. Brulapen kondigen dagelijks de zonsopkomst aan.
- Na de week aan de Rio Alto Madre de Dios vliegen we naar Cusco en komen dan in de Inca-wereld. Cusco was de hoofdstad van het enorme rijk. Van hieruit werd met strakke hand bestuurd, totdat de eerste Europeanen arriveerden en de geïntroduceerde besmettelijke ziektes voor chaos zorgden.
- Na Cusco en de Heilige Vallei bezoeken we Patacancha, hoog in de Andes, een bijzonder schoolproject van de stichting HoPe (Holanda-Peru).
- Uiteraard besluiten we onze tocht door het Incarijk met Machu Picchu, niet geplunderd door de Spanjaarden, pas in 1911 voor het eerst gezien door westerlingen.
- Teruggevlogen naar Lima rijden we naar het zuiden en varen, na een overnachting in Pisco, rond de Ballestas-eilanden, met tienduizenden vogels en honderden zeeleeuwen.
- Aansluitend een paar dagen Lima kan: de stad heeft indrukwekkende musea en ten zuiden een vogelrijk moerasgebied (Pantanas de Villa) en een enorm Inca-complex (Pachacamac).

Financieel
- kosten vanuit Nederland naar schatting 2800 euro
Dit is inclusief alle tickets, overnachtingen, alle maaltijden en alle gezamenlijke activiteiten, zoals museabezoek en excursies. Extra consumpties, toeristische inkopen en dergelijke zijn voor eigen rekening.
- zelf afsluiten: reisverzekering (en eventueel een annuleringsverzekering)
- zelf regelen vooraf: tropeninjecties, malariaprofylaxe
- Van ieders reissom gaat 300 euro naar Fenamad, de lokale indianenfederatie, voor de juridische strijd tegen de oliemaatschappij die (illegaal) oliewinning voorbereidt in hun voorouderlijk oerwoudgebied: Reserva Amarakaeri. Ook een eventueel batig saldo van deze reis wordt daarvoor gebruikt.
- Van de reisgenoten hopen we dat ze, voor/na de reis via eigen acties voor sponsoring zorgen om Fenamad en de Harakmbut te steunen. Zie onze stichtingssite voor informatie over Reserva Amarakaeri, de Harakmbut en de Mashco Piro’s.
- De Stichting Biodiversiteit en Educatie heeft de anbi-status (algemeen nut beogende instelling). Daardoor zijn donaties (zoals 300 euro van de reissom) fiscaal aftrekbaar.

Paklijst

Op de website van de stichting staat een paklijst voor reizen naar Peru: paklijst

meer informatie: biodiveduca@hotmail.com