• Groepsfotobij Saqsayhuaman, Cusco
  • Quechua kinderenop de school in Patacancha
  • Vicuñavoor de vulkaan Misti

Stichting Biodiversiteit En Educatie

Naar Peru zonder Machu Picchu te bezoeken: onmogelijk.
Naar Peru zonder door het rijkste oerwoud ter wereld te lopen: onmogelijk.

Stichting BEE

De Stichting Biodiversiteit en Educatie is opgericht vanwege onze zorg om de afnemende soortenrijkdom op aarde. Onze activiteiten zijn erop gericht dit probleem onder de aandacht te brengen van docenten, leerlingen en studenten. Daartoe organiseren we onder andere jaarlijks een reis naar Peru. Deze site geeft een indruk van onze activiteiten, onze Perureis en de enorme biodiversiteit in Peru.

Paklijst

Zelf een reis maken?

Wilt u op uw school ook een educatieve reis naar Peru organiseren? Of wilt u mee met een van onze volwassenenreizen? Neem dan contact met ons op.

CO2-neutraal reizen

Alle door de stichting georganiseerde reizen zijn CO2-neutraal. We compenseren de door onze reizen veroorzaakte extra CO2-uitstoot via de organisaties Trees for All (www.treesforall.nl) en SePeru (www.seperu.org).

Activiteiten

Onze reizen, lezingen, publicaties en acties zijn samen met de actieve en financiële ondersteuning van allerlei projecten in Peru voor ons de belangrijkste middelen om onze doelstelling te verwezenlijken. De spil hierin vormen onze Perureizen.

Scholieren
Stichting BEE organiseert regelmatig studiereizen voor Nederlandse scholieren. April 2017 vond met 28 Nederlandse scholieren onze studiereis 2017 plaats. De volgende studiereis vindt plaats oktober 2018.

Volwassenen
 Voor volwassenen organiseert stichting BEE twee typen natuurreizen:
- expeditie Rio Shilive, in het Amarakaeri Reservaat: fysiek stevige reis, begeleid door Harakmbut indianen.
- natuurreis Rio Tambopata of Rio Alto Madre de Dios, inclusief Cusco, Machu Picchu.

Educatieve natuurreis 2018

Expeditie Rio Shilive-Isiriwe 2018